Over de behandeling

Manuele Lymfedrainage (MLD) is een massagetechniek die het lymfestelsel activeert. Het doel van deze massage is om dit uiterst essentiële afvoersysteem te zuiveren en te regenereren om zo het menselijk lichaam te versterken. De Manuele Lymfedrainage volgens de Vodder methode is een hele zachte massage, die bestaat uit een lichte aanraking van de huid en de direct daaronder liggende weefsels. Door de zachte, schuivende en pompende beweging wordt de stroming van de lymfe versterkt, waardoor afvalstoffen en vocht beter kunnen worden afgevoerd, daarnaast verbetert de werking van het afweersysteem. MLD bevordert de afvoer van vervuilde lymfe, waardoor er plaats komt voor schone lymfe en de celstofwisseling kan verbeteren. Hierdoor verbeterd de conditie van de huid. Deze massage kan worden toegepast op het gelaat, de hals, decolleté en ook op andere delen van het lichaam. Bij een verbetering van de afvoer zullen gifstoffen sneller afgevoerd worden waardoor een verbetering van de celstofwisseling en daardoor van de cel werking plaats kan vinden.

(Huid)reactie
Na de behandeling is het mogelijk dat uw vaker moet wateren, omdat verspreid vocht wordt afgevoerd tijdens de behandeling. De massage heeft tot resultaat dat de omvang van het gebied afneemt. Hierdoor zal de beweeglijkheid toenemen en zal tot slot de pijn afnemen.

Contra indicatie
De behandeling van bindweefselmassage is onder andere niet geschikt voor cliënten met de volgende condities; hartfalen nierfalen, acute ontstekingen, trombose, koorts, actief proces van kanker en lage bloeddruk (minder dan 50 onderdruk)

Consult
Als u de lymfedrainage behandeling voor het eerst ondergaat, is het advies om voorafgaand aan deze behandeling een consult in te plannen. Tijdens dit consult van 15 minuten wordt de behandeling aan u uitgelegd en aangegeven wat u kunt verwachten. Hierin wordt een huidanalyse gemaakt en een behandelplan opgesteld.

Lymfedrainage is inzetbaar voor:

  • Pre- en postoperatief na cosmetische ingreep
  • Vochtophoping in het gelaat
  • Preventief als weerstandsverhoging
  • Bij stress en behandeling van acne
  • Rosacea
  • Teleangiëctasieën

Duur behandeling
30 of 60 min

Aantal behandelingen
Een kuur van 4 behandelingen

Afspraak inplannenBekijk tarieven