Heeft u last van oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, rest-acne en/of fijne lijntjes? Huidinstituut Roya kan zorgen voor zichtbare verbetering door middel van een professionele microdermabrasie behandeling! De behandeling is geschikt voor vrijwel elk huidtype en alle leeftijden.

Microdermabrasie is een veilige en pijnloze mechanische peeling van de bovenste huidlaag, waarbij de huid onder vacuüm wordt behandeld met een continu stroom van fijne kristallen. De kristallen zijn gemaakt van aluminiumoxide en geven geen beschadigingen aan de huid. Het vacuüm werkt in de drie lagen van de huid (opperhuid, lederhuid en onderhuids bindweefsel). De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt.

Doordat de dode huidcellen verwijderd worden is de huid nu beter in staat om werkstoffen op te nemen waardoor deze meer effect hebben in de huid. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen, collageen en elastine vezels. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. De huid zal na de microdermabrasie behandeling veel gladder aanvoelen en egaler en mooier uitzien.

Huidreactie

Mogelijke reacties van de huid na de behandeling zijn roodheid, lichte zwelling, korstjes (in geval van een pukkelige huid), schilfertjes (bij een droge huid) en rode strepen. Dit verdwijnt binnen enkele dagen. De rode strepen kunnen tot maximaal een week aanhouden. Wel kunt u meteen de dagelijkse activiteiten hervatten.

Voor een optimaal resultaat

Hiervoor is een kuur van behandelingen die wekelijks plaatsvinden aan te bevelen. Een kuur bestaat meestal uit 3 of 5 behandelingen. Omdat dit geheel afhankelijk is van de huidconditie wordt tijdens een consult geadviseerd wat het beste past

Advies na de behandeling

Direct na de behandeling intensief sporten of het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt afgeraden i.v.m. de al bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de microdermabrasie behandeling. Wacht daarnaast met het gebruik van make-up tot gedurende 48 uur na de behandeling. U wordt geadviseerd voorzichtig te zijn in de zon en een zonnebrandcrème met SPF 30+ te gebruiken. Daarnaast is het beter om de eerste drie dagen niet te gaan zwemmen in chloorwater of in de sauna te gaan.

Contra indicatie

Microdermabrasie is onder andere niet geschikt voor cliënten met de volgende condities; huidziekten zoals psoriasis of eczeem, kankeraandoeningen tot 5 jaar na behandelingen, langdurige inname bloedverdunners, bloedstollingsstoornissen, ongecontroleerde diabetes, koortslip (herpes virus), ultra gevoelige huid, twijfelachtige huidaandoeningen, zwangerschap, inname van anti-acne medicijnen met Isotritinoïne.

Consult

Als u de microdermabrasie behandeling voor het eerst ondergaat, is het advies om voorafgaand aan deze behandeling een consult in te plannen. Tijdens dit consult van 15 minuten wordt de behandeling aan u uitgelegd en aangegeven wat u kunt verwachten. Hierin wordt een huidanalyse gemaakt en een behandelplan opgesteld.

Microdermabrasie is inzetbaar voor:

 • fijne lijntjes en rimpels
 • Vette huid
 • Acné
 • Huidveroudering
 • Acne-littekens
 • Zonbeschadiging
 • Pigmentstoornis
 • Grove poriën/grove huidstructuur
 • Striae / striemen
 • Rokershuid
 • Vermoeide grauw uitziende huid

Duur behandeling
60 of 80 minuten

Aantal behandelingen
Een kuur van 4 of 6 behandelingen
60 minuten

Aantal behandelingen
1 of twee behandelingen afhankelijk van de huid, eens per 12 weken

Afspraak inplannenBekijk tarieven