DERMAVIDUALS
Natuurlijke huidverzorging op basis van de corneotherapie. Je huidverzorgingsproducten zijn de dagelijkse voeding voor je huid. Het is daarom zo belangrijk dat de samenstelling ervan gezond, veilig, zuiver en doeltreffend is.

ACTIEVE PLANTAARDIGE INGREDIËNTEN
Dermaviduals richt zich op herstel en versterking van de huidbarrière. Om de huid nog beter te beschermen worden de producten zeer nauwkeurig samengesteld. Dermaviduals is rijk aan essentiële vetzuren, ceramiden, triglycerides, fosfolipiden, cholesterol, vitaminen en huideigen lipiden.

DMS TECHNOLOGIE
Dermaviduals is gebasseerd op DMS (Derma Membrane Structure) technologie. Dermaviduals DMS cremes hebben dezelfde samenstelling en structuur als de huid, zodat deze de huidbarrière op de meest natuurlijke wijze kan herstellen.

CORNEOTHERAPIE
Steeds meer mensen krijgen te maken met huidproblemen, zoals een droge huid, geïrriteerde huid, rosacea of eczeem. Corneotherapie is gericht op het herstel van de opperhuid welke ook wel gezien wordt als de huidbarrière. Wanneer de huidbarrière is verstoord, is deze niet langer beschermd tegen invloeden van buitenaf en vervuiling. De opperhuid verliest haar vermogen om te beschermen en te verdedigen. Voor deze toepassing is het essentieel om allergene en huidverouderende ingrediënten te vermijden in huidverzorgingsproducten. In plaats daarvan worden pure en zuivere ingrediënten gebruikt waarmee een product op maat kan worden samengesteld.

Met Corneotherapie gaan we dus de huid herstellen en weer in balans brengen zodat uw huid weer gezond en mooi wordt. Corneotherapie is ook geschikt als u geen huidprobleem hebt, maar wel uw huid mooi en in balans wilt houden en vroegtijdige huidveroudering wilt voorkomen.

CUSTOM MADE
Net als onze vingerafdruk is onze huid uniek en persoonlijk. Dermaviduals is een custom made concept. Geen kant en klaar product voor de droge, vette of gecombineerde huid. Omdat elke huid uniek, persoonlijk en zijn eigen behoefte heeft stel ik een op maat gemaakt product samen.
De actieve werkstoffen zijn van hoogwaardige en plantaardige ingrediënten. Deze zijn ingekapseld in liposomen en nanoparticles. Liposomen en nanoparticles functioneren zowel als actieve huidverzorgende ingrediënten als ‘transporteur’ van andere actieve ingrediënten om ze in de huid te laten werken.

De producten van Dermaviduals zijn vrij van parfum, minerale olie, conserveringsmiddelen, siliconen, emulgatoren, dierlijke ingrediënten en kleurstoffen.

DMS® = DERMA MEMBRAAN STRUCTUUR

DMS® crème is een doorbraak in de cosmetologie: een crème met derma membrane structuur. De conventionele O/W of W/O crème stopt overmatig transepidermis vochtverlies door het occlusief effect. Maar het blokkeert dan tevens de respiratie van de huid. Dit leidt tot vermindering van de beschermingsfunctie van de zuurmantel en vertraging van de rijping van de hoornlaag. Het herstellen van de huidbarrière, het feitelijke doel, wordt daardoor niet gerealiseerd. DMS crème vormt door zijn derma membrane structuur een doorlaatbare of ademende barrière voor de huid. Het bevordert het herstellen van de huid. DMS crème heeft zelfs tot 72 uur na het stoppen met het gebruik nog een hydraterende werking.

De huid-identieke structuur van DMS crème
(Deze foto’s zijn gemaakt met een electronen microscoop)

DMS (structuren1)

Structuur van DMS® crème.
Door de huidbarrière identieke schubbenstructuur, sluit de DMS crème de huid niet af. Het bevordert de rijping van de hoorncellen. Dit resulteert in het vormen van een sterkere huidbarrière.

DMS (structuren3)

Structuur van de huidbarrière.
De schubbenstructuur van de huidbarrière reguleert het transepidermische vochtverlies, Tegelijkertijd sluit het de huid af tegen de schadelijke elementen van buiten.

DMS (structuren2)

De druppelvormige structuur van de conventionele O/W (olie in water) crème vormt een ondoorlaatbare film op de huid. De werkstoffen kunnen niet in de huid doordringen. Het vermindert de werking van de zuurmantel en verhindert het herstel van de huid.

HET VERSCHIL TUSSEN EEN DMS CRÈME EN EEN CONVENTIONELE CRÈME
In een conventionele crème, worden de vetten (of lipiden) uit zaden (b.v. shea boter), uit aardolie (b.v. minerale oliën) en uit de wolvetten van schapen (b.v. lanoline) gebruikt. Deze vetten zijn niet ‘natuurlijk’ voor onze huid. Maar ze kunnen het huidoppervlak tijdelijk bedekken en het verdampen van vocht uit de huid vertragen. Met andere woorden, ze misleiden de huid, zodat deze denkt dat de huidbarrière normaal functioneert. De huid legt vervolgens de huid-eigen barrière-herstelprocessen stil. De lekkende barrière is er echter nog steeds. Zodra deze de huidoppervlak niet meer bedekt, komen de huidproblemen (b.v. roodheid, gevoeligheid) ten gevolg van een lekkende huidbarrière weer terug.
DMS crème is een crème met huididentiek membraan structuur en samenstelling. Met andere worden, is de DMS crème een fysiologisch verantwoorde crème. Wanneer deze crème op het huidoppervlak aangebracht worden, vormen ze niet gewoon een ‘film’ op de huid, zoals niet-fysiologische crème b.v. vaseline. In plaats daarvan, dringen deze fysiologische crème door in het stratum corneum.
Vervolgens worden ze opgenomen door de levende epidermale cellen om de nieuwe lamellaire membranen (huidbarrière) te vormen. De lekkende huidbarrière wordt op deze manier gerepareerd en versterkt. Huidproblemen ten gevolg van de lekkende huidbarrière kunnen daardoor worden geholpen. Een studie van de DMS crème heeft bewezen dat, zelfs 3 dagen na het stoppen met het gebruik van de crème, de huid nog gehydrateerd is.

HYPOALLERGEEN DOOR ZIJN HUIDIDENTIEKE STOFFEN
Alleen de huididentieke lipiden, zoals triglycerides, cholesterol, fosfolipiden, vrij vetzuur, squalenen en ceramides, worden gebruikt in dermaviduals® DMS crème. Er worden geen allergenen, zoals parfum en conserveringsmiddelen gebruikt. Bovendien, zijn de DMS crèmes vrij van emulgatoren, kleurstoffen,en silliconen.

HOOGWAARDIGE PRODUCTEN DOOR DE GEPATENTEERDE TECHNOLOGIE
De huidbarrière structuur van DMS crèmes wordt gerealiseerd met behulp van zuivere hoogwaardige ingrediënten, door een innovatieve en gepatenteerde technologie. Door dermaviduals geavanceerde productieproces, is er geen warmte meer voor nodig, zoals bij een gangbaar productieproces. Daardoor zijn alle waardevolle stoffen in de ingrediënten zeer goed bewaard gebleven.

GEEN EMULGATOREN = GEEN WASHOUT EFFECT, GEEN DROGE HUID
Door het innovatieve productieproces, zijn er geen emulgatoren nodig in de DMS crème, zoals bij conventionele crèmes. De emulgatoren in een conventionele crème kunnen zich met de huidlipiden samenbinden. De huidlipiden kunnen bij de dagelijks reiniging daardoor gemakkelijk van de huid worden weggespoeld (wash-out effect). Een droge huid is het gevolg hiervan.