Vitamine C Peeling

Vitamine C (ascorbinezuur) speelt een cruciale rol bij de productie van collageen en kan ook worden gebruikt voor het behandelen van verschillende pigmentatieproblemen, rosacea en littekens. Een peeling bevat verschillende soorten ingrediënten (zuren) met specifieke eigenschappen die diep in de huid doordringen. De peeling verzacht de bovenste huidlaag, wat het huidvernieuwingsproces stimuleert. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen worden geëxfolieerd en vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen. Na de peeling verbetert de conditie en weerstand van de huid, wat resulteert in een frisse en stralende huid.

Bij Huidinstituut Roya bieden we behandelingen aan met verschillende medium diepe tot diepe peelings. Deze peelings variëren in sterkte, diepte en werking, waardoor we verschillende huidproblemen kunnen aanpakken, zoals acne, acne-littekens, pigmentvlekken, melasma, fijne lijntjes en een grove huidtextuur. Peelings kunnen op zichzelf staande behandelingen zijn, maar vaak behalen we de beste resultaten als we ze combineren met licht- en laserbehandelingen. Tijdens een consultatie beoordeelt onze huidspecialist welke peeling het beste bij u past.

Waarom Vitamine C?
Vitamine C is essentieel in onze voeding en in huidverzorgingsproducten. UVA- en UVB-stralen veroorzaken in de zomermaanden een verdikking van de epidermis en stimuleren de pigmentcellen om meer pigment aan te maken. Vitamine C fungeert als een antioxidant en beschermt de huid tegen UV-straling, waardoor schade aan de huid wordt beperkt. Daarnaast beschermt het ook tegen infraroodstraling, zichtbaar licht en luchtvervuiling. Vitamine C ondersteunt ook de aanmaak van collageen om de huid stevig te houden en kan pigmentatie, acne en rosacea verminderen. In een peeling kan het vitamine C-gehalte hoger zijn dan in reguliere huidverzorgingsproducten.

Voordelen van Vitamine C:
– Vitamine C bevordert de aanmaak van collageen, waardoor de huid stevig blijft en rimpels minder zichtbaar worden.
– Hoge concentraties gestabiliseerde vitamine C stimuleren celvernieuwing.
– Vitamine C ondersteunt het herstel van beschadigde huid door het genezingsproces te stimuleren.
– Vitamine C neutraliseert vrije radicalen die het collageen in de huid afbreken en beschermt tegen infraroodstraling en externe invloeden zoals luchtvervuiling.
– Hoge concentraties vitamine C zorgen voor lichte afschilfering van de huid, wat het vernieuwingsproces stimuleert en een stralende gloed geeft.
– Vitamine C versterkt de huid tegen zonneschade door de productie van melanine te onderdrukken, wat pigmentvlekken kan voorkomen.

Tijdens de Theraderm Vitamine C-Peel wordt 70% vitamine C op de huid aangebracht. Deze peeling kan ook worden gecombineerd met microneedling voor diepere penetratie. De behandeling omvat het mengen van vitamine C-poeder met een activerende vloeistof, gevolgd door het aanbrengen van een kalmerend masker. Deze behandeling is effectief voor het onderdrukken van pigmentvorming bij melasma en huidveroudering, evenals als een glow-behandeling.

Resultaten:
– Verbeterde doorbloeding van de huid
– Een mooie glow
– Goede hydratatie van de huid
– Verbeterde bescherming tegen UV-schade
– Een vollere en gladdere huid

Een uniek kenmerk van deze peeling is dat het gedurende de hele zomer veilig kan worden toegepast.

Afspraak maken
Maak een afspraak via telefoon: 06-23205181, e-mail: [email protected] of via het formulier op www.Huidinstituutroya.com.

Persoonlijk advies
Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste behandeling.