Over de behandeling

Heb je last van Pigmentvlekken en wil je deze laten verwijderen?

Pigmentvlekken of pigmentstoornissen zijn aandoeningen waarbij er lokaal in de huid afwijkingen zijn in het normale pigmentatiepatroon. Een opvallende pigmentvlek in het gezicht of op de handen kan cosmetisch storend zijn.
Met de Spark Pro kunnen we pigmentvlekken behandelen. De Spark Pro laser richt zich op het pigment (melanine) in de huid. De laser wordt in een fractie van een seconde geabsorbeerd in de pigmentcellen en omgezet in warmte, waardoor de pigmentpartikels uiteenvallen.
Er zal een rode huid/korstje ontstaan, waarbij de pigment er langzaam af verveld. Eerst zal het pigment wat donkerder worden. Er zijn gemiddeld 1-3 behandelingen nodig. Dit wordt tijdens de intake besproken.
Om nieuwe pigmentvlekjes te voorkomen, is het natuurlijk belangrijk om dagelijks SPF te gebruiken.

Wat kunnen we behandelen met IPL?

De laser en IPL kunnen worden ingezet bij pigmentatie, ouderdomsvlekken, zonschade (lentigo solaris/senilis), melasma en algehele huidverbetering.
Dit kan allemaal op zowel de handen, het gelaat en decolleté.

Wat kunnen we niet behandelen met IPL?

Hormoon gerelateerde pigmentvlekken en verheven gepigmenteerde vlekken

VOOR DE BEHANDELING

Vier weken voor de behandeling dient u het te behandelen gebied uit de zon en/of zonnebank te houden. Voor een optimale behandeling van pigmentvlekken vindt eerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt het type pigment bepaald en in overleg met u een behandelplan opgesteld. Er zijn twee behandelmogelijkheden: een laserbehandeling en/of een medische peeling.

NA DE BEHANDELING

Op de dag van de behandeling kan de huid rood en warm aanvoelen. U mag de huid indien nodig koelen. Soms kunnen er na een paar dagen kleine korstjes zichtbaar worden, die vanzelf van de huid afvallen.

NA HET BEHANDELTRAJECT

Het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe pigmentvlekken ontstaan door erfelijkheid of zonschade.

AANTAL BEHANDELINGEN

Gemiddeld zijn één tot drie behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

INTERVAL

De IPL-behandelingen worden doorgaans uitgevoerd met een interval van vier tot zes weken.

INDICATIES

  • Sproeten
  • Melasma
  • Lentigo solaris
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie