Over de behandeling

Veel mensen hebben zelfs na de puberteit nog last van acne en de littekens die acne veroorzaakt. De huid kan mee-eters, ontsierende rode vlekken of ontstekingen hebben. Bij de meeste mensen verdwijnen deze onzuiverheden ook niet zomaar en laten ze doorgaans littekens achter.

Een acne behandeling is gericht op het in balans brengen van de huid, het hydrateren, het remmen van ontstekingen en het reduceren van de talgproductie. Soms is het gebruik van aanvullende of ondersteunende producten en medicatie noodzakelijk om acne te behandelen.

Advies/ zelfmanagement

  • Was uw huid met lauw water en zo min mogelijk zeep. Dep de huid droog, wrijven irriteert de huid;
  • Gebruik geen make-up op oliebasis maar op mineraalbasis;
  • Blijf zoveel mogelijk van de onzuiverheden af, uitdrukken van laesies kan littekens of nieuwe puistjes veroorzaken;
  • Uw huid beschermen tegen de zon, dit is vooral belangrijk na een peeling, microdermabrasie, laserbehandeling of littekentherapie. Hiervoor adviseren wij de zonnebrandcrème van Dermaviduals, met een hoge SPF beschermingsfactor en geschikt voor een acne huid. Breng de crème een half uur voor het zonnen aan en herhaal dit om de twee uur.

De acne zal niet zomaar verdwijnen wanneer een behandeling wordt gestart, het kan twee tot drie maanden duren voordat de huid rustiger zal worden. Zelfmanagement is hierdoor van groot belang met gebruik de juiste producten. Bij Huidinstituut Roya adviseren wij de hoogwaardige producten van Dermaviduals. Alle producten van Dermaviduals zijn vrij van parfum, minerale oliën, conserveringsmiddelen, siliconen, emulgatoren en dierlijke ingrediënten (vegan).

Waarom Blauw licht?

Blauw licht (vanaf 400 nano meter) veroorzaakt een uitgebreid proces in de stofwisseling van de genoemde Propioni bacterie. Zoals beschreven kan deze bacterie niet tegen zuurstof. De belangrijkste en meest werkzame therapie tegen acne is dan ook het brengen van zuurstof in het aangedane huidweefsel. Om dit te bereiken wordt blauw licht ingezet, wat een uniek effect heeft op Porphyrines, een product dat ontstaat bij de stofwisseling van de Propioni bacterie. Deze Porphyrines zijn zeer lichtgevoelig en absorberen met name blauw licht. Zij geven de uit het licht opgenomen energie af aan zuurstofmoleculen aanwezig in de omgeving. Deze zuurstof moleculen worden hiermee omgezet in een zuurstofvorm die de Propioni bacterie vernietigd. Simpel gezegd, de Propioni bacterie vernietigt zichzelf als deze wordt bestraald met specifiek blauw licht.

Behandelingen met de Booster LightLab lamp.
Blauw licht werkt tegen acné (ontstekingen remmend) en reguleert talgproductie.
Naast alle voordelen van blauw licht, heeft ook rood en infrarood een bijzonder helend effect op acne. Het heeft een stimulerend effect op de doorbloeding van de huid, de opname van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Het gebruikte Infra rood licht is onstekingsremmend en samen met rood licht wordt de aanmaak van bv collageen geactiveerd, wat helpt bij de bestrijding van littekenweefsel.

Lichtbehandelingen hebben geen bijwerkingen zijn pijnloos en natuurlijk. Resultaten zijn gemiddeld na 2 a 3 weken merkbaar.

Consult
Als u de acne behandeling voor het eerst ondergaat, is het advies om voorafgaand aan deze behandeling een consult in te plannen. Tijdens dit consult van 15 minuten wordt de behandeling aan u uitgelegd en aangegeven wat u kunt verwachten. Hierin wordt een huidanalyse gemaakt en een behandelplan opgesteld.

Link hieronder tarieven acne behandeling en balk rechts neem contact op of afspraak planner

Afspraak inplannenBekijk tarieven

Behandelmogelijkheden

  • Dieptereiniging (verwijdering van onzuiverheden)
  • Peeling
  • Microdermabrasie
  • Microneedling
  • Adviezen met betrekking tot zelfmanagement

Vergoeding
Bij huidinstituut Roya zijn wij gespecialiseerd in acne behandelingen en hiervoor gediplomeerd via het KWC. Daardoor kan uw behandeling mogelijk vergoed worden door uw ziektekostenverzekering.

Aantal behandelingen
Een kuur van 4 of 6 behandelingen