Huidprobleem

 • Acne
 • Acne is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij haarzakjes verstopt raken met talg, olie en dode huidcellen. Veel mensen hebben, zelfs na de puberteit, nog steeds last van acne en de littekens die het kan veroorzaken. De huid kan verschillende soorten onzuiverheden vertonen, zoals mee-eters, whiteheads, papels, pustels en cysten. Deze onzuiverheden verdwijnen vaak niet vanzelf en laten doorgaans littekens achter.

  Symptomen en Oorzaken

  Acne komt het meest voor op het gezicht, maar kan ook verschijnen op de borst, rug, schouders en nek. Factoren zoals genetica, hormonale veranderingen, stress, voeding en het gebruik van bepaalde cosmetica kunnen bijdragen aan het ontstaan van acne. Hoewel acne niet levensbedreigend is, kan het wel psychologische stress en littekens veroorzaken.

   

  Acne-behandelingen

  Dermaviduals-producten

  Peeling

  Dermica GoldPen Microneedling

  Collageenbooster-therapie

  3D IPL & Laser

 • Couperose
 • Couperose is een huidaandoening waarbij kleine bloedvaatjes in het gezicht zichtbaar worden, resulterend in rode of paarse vlekken. Het treedt vaak op in gebieden zoals wangen, neus, kin en voorhoofd. Factoren zoals blootstelling aan de zon, temperatuurschommelingen, alcoholgebruik, roken en hormonale veranderingen kunnen bijdragen aan het ontstaan.

  Symptomen en Behandeling

  Mensen met een lichte en gevoelige huid zijn vaak vatbaar voor couperose. Symptomen variëren van lichte roodheid tot meer uitgesproken bloedvaten. Zonder behandeling kunnen deze symptomen verergeren.

  Behandelingen voor Couperose

  Dermaviduals-producten

  Coagulatie met Tele’way

  Dermica GoldPen Microneedling

  Collageenbooster-therapie

  3D IPL & Laser

 • Bloedblaasjes
 • Bloedblaasjes, ook wel bekend als cherry angiomen, zijn veelvoorkomende vaataandoeningen die zich meestal manifesteren als kleine, helderrode bultjes op de huid. Deze goedaardige huidafwijkingen ontstaan vaak in grote aantallen en komen het meest voor op het gezicht, de romp of de nek. Cherry angiomen worden veroorzaakt door een abnormale proliferatie van bloedvaten in het huidweefsel. Ze verschijnen vaak naarmate men ouder wordt, waarbij de kans op het ontwikkelen van deze angiomen toeneemt met de leeftijd. Hoewel ze doorgaans onschadelijk zijn en geen behandeling vereisen, kunnen ze soms cosmetisch storend zijn of, bij beschadiging, lichte bloedingen veroorzaken. In dergelijke gevallen kan men overwegen ze te laten verwijderen door een dermatoloog, meestal via eenvoudige procedures zoals lasertherapie of elektrocoagulatie.

  Behandeling van Bloedblaasjes

  Coagulatie met Tele’way

  KTB Laser

  3D IPL & Laser

 • Littekens
 • Littekens zijn gebieden van beschadigde huid die ontstaan door letsel, ontsteking of chirurgische ingrepen. Ze kunnen aanzienlijk variëren in grootte, vorm, textuur en kleur, afhankelijk van diverse factoren zoals de ernst van het oorspronkelijke letsel, de plaats van de wond, genetische aanleg, en de kwaliteit van de wondverzorging. Bij de genezing produceert het lichaam collageen om het beschadigde weefsel te vervangen, wat resulteert in littekenvorming. De uiteindelijke verschijning van een litteken kan ook beïnvloed worden door de leeftijd van de persoon, de richting van de wond ten opzichte van de natuurlijke huidlijnen, en eventuele complicaties tijdens het genezingsproces, zoals infectie of overmatige beweging van het wondgebied.

  Behandeling van Littekens

  Dermica GoldPen Microneedling

  Peeling

  3D IPL & Laser

  Dermabrasie

  Collageenbooster-therapie

  Vivace Microneedling & RF

  CO2 Laser behandeling

   

 • Ongewenste Haren
 • Ongewenste haargroei, vooral bij vrouwen, kan cosmetisch storend zijn en psychologische stress veroorzaken. Oorzaken zijn onder andere genetische aanleg, hormonale onevenwichtigheden, medicatie en medische aandoeningen.

  Laserontharing met de Diodelaser

  De Alpha Power Motion (Spark Pro) Diode-laser biedt langdurige resultaten door de haarzakjes te beschadigen en de groei te vertragen. Tijdens uw eerste bezoek is het belangrijk dat de haartjes goed zichtbaar zijn voor een nauwkeurige behandeling.

  Behandeling met Diode Laser

  • Gebieden: gezicht en lichaam
  • Behandeltijd: afhankelijk van grootte behandelgebied
  • Hoeveel behandelingen: gemiddeld 6 – 8
  • Behandelfrequentie: elke 4 – 8 weken

  Vergoeding kan mogelijk zijn als u aanvullend verzekerd bent.

 • Pigmentvlekken
 • Pigmentvlekken, ook bekend als hyperpigmentatie, zijn donkere verkleuringen van de huid die ontstaan door een overproductie van melanine, het pigment dat de huid haar kleur geeft. Deze verkleuringen kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder overmatige blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen zoals tijdens zwangerschap of door het gebruik van anticonceptie, huidletsel zoals snijwonden of brandwonden, ontstekingen door aandoeningen zoals acne, en genetische aanleg. Pigmentvlekken variëren in grootte en kunnen overal op het lichaam verschijnen, maar worden vaak gezien op delen van de huid die het meest aan de zon worden blootgesteld, zoals het gezicht, de handen en de armen. Hoewel ze meestal onschadelijk zijn, kunnen ze cosmetisch storend zijn, en er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar, zoals topische crèmes, chemische peelings, en lasertherapie, om hun verschijning te verminderen.

  Behandeling van Pigmentvlekken

  Producten van Dermaviduals en Obagi Medical

  Peeling

  3D IPL & Laser

  KTB-Laser

  Coagulatie Tele’way

 • Rimpels
 • Rimpels zijn zichtbare tekenen van veroudering die ontstaan door veranderingen in de structuur en elasticiteit van de huid. Ze worden veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder het natuurlijke verlies van collageen en elastine, die essentieel zijn voor de stevigheid en flexibiliteit van de huid. Genetica speelt ook een belangrijke rol in hoe en wanneer rimpels zich ontwikkelen, evenals levensstijlkeuzes zoals blootstelling aan de zon, roken, voeding en hydratatie. Overmatige zonblootstelling versnelt het verouderingsproces door de huid te beschadigen en de afbraak van collageen te bevorderen. Rimpels kunnen variëren van fijne lijntjes tot diepe groeven en worden meestal zichtbaar op gebieden die vaak aan de zon worden blootgesteld, zoals het gezicht, de hals, en de handen. Verschillende behandelingen, van topische crèmes tot meer invasieve procedures zoals botox, fillers, en lasertherapie, kunnen helpen om het uiterlijk van rimpels te verminderen en de huid een jonger ogende uitstraling te geven.

  Behandeling van Rimpels

  Dermica GoldPen Microneedling

  Peeling

  3D IPL & Laser

  CO2 Laser

  Collageenbooster-therapie

  Vivace Microneedling & RF

  CO2 Laser behandeling

   

 • Rosacea
 • Rosacea is een chronische huidaandoening die voornamelijk het gezicht aantast en zich kenmerkt door symptomen zoals aanhoudende roodheid, blozen, zichtbare bloedvaten (teleangiëctasieën), en soms de aanwezigheid van bultjes en puistjes die lijken op acne. Deze symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig en treden vaak op in episodes van opflakkeringen en remissies. Hoewel de exacte oorzaak van rosacea onbekend is, wordt aangenomen dat genetische factoren, overmatige blootstelling aan de zon, en onderliggende ontstekingsprocessen een rol kunnen spelen in de ontwikkeling en verergering van de aandoening. Andere factoren die rosacea kunnen verergeren zijn stress, extreme temperaturen, alcohol, pittig voedsel, en bepaalde huidverzorgingsproducten. Behandeling van rosacea richt zich meestal op het beheersen van de symptomen en kan bestaan uit topische en orale medicatie, lasertherapie om zichtbare bloedvaten te verminderen, en lifestyle-aanpassingen om triggers te vermijden. Ondanks dat er geen definitieve genezing is, kunnen deze behandelingen helpen om de symptomen onder controle te houden en de kwaliteit van leven van mensen met rosacea te verbeteren.

  Behandeling van Rosacea

  Dermaviduals-producten

  3D IPL & Laser

  Coagulatie met Tele’way

 • Gevoelige Huid
 • Een gevoelige huid reageert sterk op externe prikkels zoals chemicaliën, weersveranderingen, en stress. Mensen met een gevoelige huid ervaren vaak symptomen zoals jeuk, branderigheid, droogheid, en roodheid. Deze reacties kunnen worden veroorzaakt door diverse factoren, waaronder agressieve huidverzorgingsproducten, extreme temperaturen, luchtvervuiling, en zelfs emotionele stress. De barrièrefunctie van de huid is vaak verzwakt bij mensen met een gevoelige huid, waardoor de huid minder goed in staat is om zichzelf te beschermen tegen irriterende stoffen en vocht vast te houden. Dit maakt de huid vatbaarder voor ontstekingen en ongemakken. Het is belangrijk om milde, hypoallergene producten te gebruiken en blootstelling aan bekende irriterende stoffen te minimaliseren om de gezondheid van de gevoelige huid te behouden en verdere irritatie te voorkomen.

  Behandeling van Roodheid

  Dermica GoldPen Microneedling

  Coagulatie met Tele’way

  3D IPL & Laser

  Mesotherapie

  Dermaviduals-producten

 • Wratten/Fibromen
 • Wratten zijn goedaardige huidgroeiingen veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV), terwijl fibromen kleine, goedaardige gezwellen zijn die uit de huid steken. Hoewel beide meestal niet schadelijk zijn, kunnen ze cosmetisch storend zijn. Wratten kunnen op elk deel van het lichaam voorkomen en variëren in grootte en textuur. Ze kunnen ook ongemak of pijn veroorzaken. Fibromen, ook bekend als huidfibromen, ontstaan door overmatige groei van bindweefsel en komen vaak voor op gebieden waar de huid wordt geschuurd. Hoewel meestal onschadelijk, kunnen ze soms irriteren of ongemak veroorzaken, vooral als ze groot zijn of op een ongemakkelijke locatie zitten.

  Behandeling van Wratten/Fibromen

  Coagulatie met Tele’way

  3D IPL & Laser

  Lasertherapie

   

 • Eczeem
 • Eczeem is inderdaad een veelvoorkomende huidaandoening die gepaard gaat met ontsteking, jeuk en roodheid van de huid. Hoewel het niet volledig te genezen is, kunnen de symptomen doorgaans wel onder controle worden gehouden. Het gebruik van vochtinbrengende crèmes helpt de huid gehydrateerd te houden en kan de jeuk verminderen. Corticosteroïden worden vaak voorgeschreven om de ontsteking te verminderen en de symptomen te verzachten tijdens opflakkeringen. Bovendien is het vermijden van triggers, zoals bepaalde voedingsmiddelen, allergenen en irriterende stoffen, essentieel om opflakkeringen te minimaliseren. Een combinatie van deze benaderingen en het volgen van een goede huidverzorgingsroutine kan helpen om de impact van eczeem te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

   

  Behandeling van Eczeem

  Collageenbooster-therapie

  Dermaviduals-producten

   

   

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij haarzakjes verstopt raken met talg, olie en dode huidcellen. Veel mensen hebben, zelfs na de puberteit, nog steeds last van acne en de littekens die het kan veroorzaken. De huid kan verschillende soorten onzuiverheden vertonen, zoals mee-eters, whiteheads, papels, pustels en cysten. Deze onzuiverheden verdwijnen vaak niet vanzelf en laten doorgaans littekens achter.

Symptomen en Oorzaken

Acne komt het meest voor op het gezicht, maar kan ook verschijnen op de borst, rug, schouders en nek. Factoren zoals genetica, hormonale veranderingen, stress, voeding en het gebruik van bepaalde cosmetica kunnen bijdragen aan het ontstaan van acne. Hoewel acne niet levensbedreigend is, kan het wel psychologische stress en littekens veroorzaken.

 

Acne-behandelingen

Dermaviduals-producten

Peeling

Dermica GoldPen Microneedling

Collageenbooster-therapie

3D IPL & Laser

Couperose is een huidaandoening waarbij kleine bloedvaatjes in het gezicht zichtbaar worden, resulterend in rode of paarse vlekken. Het treedt vaak op in gebieden zoals wangen, neus, kin en voorhoofd. Factoren zoals blootstelling aan de zon, temperatuurschommelingen, alcoholgebruik, roken en hormonale veranderingen kunnen bijdragen aan het ontstaan.

Symptomen en Behandeling

Mensen met een lichte en gevoelige huid zijn vaak vatbaar voor couperose. Symptomen variëren van lichte roodheid tot meer uitgesproken bloedvaten. Zonder behandeling kunnen deze symptomen verergeren.

Behandelingen voor Couperose

Dermaviduals-producten

Coagulatie met Tele’way

Dermica GoldPen Microneedling

Collageenbooster-therapie

3D IPL & Laser

Bloedblaasjes, ook wel bekend als cherry angiomen, zijn veelvoorkomende vaataandoeningen die zich meestal manifesteren als kleine, helderrode bultjes op de huid. Deze goedaardige huidafwijkingen ontstaan vaak in grote aantallen en komen het meest voor op het gezicht, de romp of de nek. Cherry angiomen worden veroorzaakt door een abnormale proliferatie van bloedvaten in het huidweefsel. Ze verschijnen vaak naarmate men ouder wordt, waarbij de kans op het ontwikkelen van deze angiomen toeneemt met de leeftijd. Hoewel ze doorgaans onschadelijk zijn en geen behandeling vereisen, kunnen ze soms cosmetisch storend zijn of, bij beschadiging, lichte bloedingen veroorzaken. In dergelijke gevallen kan men overwegen ze te laten verwijderen door een dermatoloog, meestal via eenvoudige procedures zoals lasertherapie of elektrocoagulatie.

Behandeling van Bloedblaasjes

Coagulatie met Tele’way

KTB Laser

3D IPL & Laser

Littekens zijn gebieden van beschadigde huid die ontstaan door letsel, ontsteking of chirurgische ingrepen. Ze kunnen aanzienlijk variëren in grootte, vorm, textuur en kleur, afhankelijk van diverse factoren zoals de ernst van het oorspronkelijke letsel, de plaats van de wond, genetische aanleg, en de kwaliteit van de wondverzorging. Bij de genezing produceert het lichaam collageen om het beschadigde weefsel te vervangen, wat resulteert in littekenvorming. De uiteindelijke verschijning van een litteken kan ook beïnvloed worden door de leeftijd van de persoon, de richting van de wond ten opzichte van de natuurlijke huidlijnen, en eventuele complicaties tijdens het genezingsproces, zoals infectie of overmatige beweging van het wondgebied.

Behandeling van Littekens

Dermica GoldPen Microneedling

Peeling

3D IPL & Laser

Dermabrasie

Collageenbooster-therapie

Vivace Microneedling & RF

CO2 Laser behandeling

 

Ongewenste haargroei, vooral bij vrouwen, kan cosmetisch storend zijn en psychologische stress veroorzaken. Oorzaken zijn onder andere genetische aanleg, hormonale onevenwichtigheden, medicatie en medische aandoeningen.

Laserontharing met de Diodelaser

De Alpha Power Motion (Spark Pro) Diode-laser biedt langdurige resultaten door de haarzakjes te beschadigen en de groei te vertragen. Tijdens uw eerste bezoek is het belangrijk dat de haartjes goed zichtbaar zijn voor een nauwkeurige behandeling.

Behandeling met Diode Laser

 • Gebieden: gezicht en lichaam
 • Behandeltijd: afhankelijk van grootte behandelgebied
 • Hoeveel behandelingen: gemiddeld 6 – 8
 • Behandelfrequentie: elke 4 – 8 weken

Vergoeding kan mogelijk zijn als u aanvullend verzekerd bent.

Pigmentvlekken, ook bekend als hyperpigmentatie, zijn donkere verkleuringen van de huid die ontstaan door een overproductie van melanine, het pigment dat de huid haar kleur geeft. Deze verkleuringen kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder overmatige blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen zoals tijdens zwangerschap of door het gebruik van anticonceptie, huidletsel zoals snijwonden of brandwonden, ontstekingen door aandoeningen zoals acne, en genetische aanleg. Pigmentvlekken variëren in grootte en kunnen overal op het lichaam verschijnen, maar worden vaak gezien op delen van de huid die het meest aan de zon worden blootgesteld, zoals het gezicht, de handen en de armen. Hoewel ze meestal onschadelijk zijn, kunnen ze cosmetisch storend zijn, en er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar, zoals topische crèmes, chemische peelings, en lasertherapie, om hun verschijning te verminderen.

Behandeling van Pigmentvlekken

Producten van Dermaviduals en Obagi Medical

Peeling

3D IPL & Laser

KTB-Laser

Coagulatie Tele’way

Rimpels zijn zichtbare tekenen van veroudering die ontstaan door veranderingen in de structuur en elasticiteit van de huid. Ze worden veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder het natuurlijke verlies van collageen en elastine, die essentieel zijn voor de stevigheid en flexibiliteit van de huid. Genetica speelt ook een belangrijke rol in hoe en wanneer rimpels zich ontwikkelen, evenals levensstijlkeuzes zoals blootstelling aan de zon, roken, voeding en hydratatie. Overmatige zonblootstelling versnelt het verouderingsproces door de huid te beschadigen en de afbraak van collageen te bevorderen. Rimpels kunnen variëren van fijne lijntjes tot diepe groeven en worden meestal zichtbaar op gebieden die vaak aan de zon worden blootgesteld, zoals het gezicht, de hals, en de handen. Verschillende behandelingen, van topische crèmes tot meer invasieve procedures zoals botox, fillers, en lasertherapie, kunnen helpen om het uiterlijk van rimpels te verminderen en de huid een jonger ogende uitstraling te geven.

Behandeling van Rimpels

Dermica GoldPen Microneedling

Peeling

3D IPL & Laser

CO2 Laser

Collageenbooster-therapie

Vivace Microneedling & RF

CO2 Laser behandeling

 

Rosacea is een chronische huidaandoening die voornamelijk het gezicht aantast en zich kenmerkt door symptomen zoals aanhoudende roodheid, blozen, zichtbare bloedvaten (teleangiëctasieën), en soms de aanwezigheid van bultjes en puistjes die lijken op acne. Deze symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig en treden vaak op in episodes van opflakkeringen en remissies. Hoewel de exacte oorzaak van rosacea onbekend is, wordt aangenomen dat genetische factoren, overmatige blootstelling aan de zon, en onderliggende ontstekingsprocessen een rol kunnen spelen in de ontwikkeling en verergering van de aandoening. Andere factoren die rosacea kunnen verergeren zijn stress, extreme temperaturen, alcohol, pittig voedsel, en bepaalde huidverzorgingsproducten. Behandeling van rosacea richt zich meestal op het beheersen van de symptomen en kan bestaan uit topische en orale medicatie, lasertherapie om zichtbare bloedvaten te verminderen, en lifestyle-aanpassingen om triggers te vermijden. Ondanks dat er geen definitieve genezing is, kunnen deze behandelingen helpen om de symptomen onder controle te houden en de kwaliteit van leven van mensen met rosacea te verbeteren.

Behandeling van Rosacea

Dermaviduals-producten

3D IPL & Laser

Coagulatie met Tele’way

Een gevoelige huid reageert sterk op externe prikkels zoals chemicaliën, weersveranderingen, en stress. Mensen met een gevoelige huid ervaren vaak symptomen zoals jeuk, branderigheid, droogheid, en roodheid. Deze reacties kunnen worden veroorzaakt door diverse factoren, waaronder agressieve huidverzorgingsproducten, extreme temperaturen, luchtvervuiling, en zelfs emotionele stress. De barrièrefunctie van de huid is vaak verzwakt bij mensen met een gevoelige huid, waardoor de huid minder goed in staat is om zichzelf te beschermen tegen irriterende stoffen en vocht vast te houden. Dit maakt de huid vatbaarder voor ontstekingen en ongemakken. Het is belangrijk om milde, hypoallergene producten te gebruiken en blootstelling aan bekende irriterende stoffen te minimaliseren om de gezondheid van de gevoelige huid te behouden en verdere irritatie te voorkomen.

Behandeling van Roodheid

Dermica GoldPen Microneedling

Coagulatie met Tele’way

3D IPL & Laser

Mesotherapie

Dermaviduals-producten

Wratten zijn goedaardige huidgroeiingen veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV), terwijl fibromen kleine, goedaardige gezwellen zijn die uit de huid steken. Hoewel beide meestal niet schadelijk zijn, kunnen ze cosmetisch storend zijn. Wratten kunnen op elk deel van het lichaam voorkomen en variëren in grootte en textuur. Ze kunnen ook ongemak of pijn veroorzaken. Fibromen, ook bekend als huidfibromen, ontstaan door overmatige groei van bindweefsel en komen vaak voor op gebieden waar de huid wordt geschuurd. Hoewel meestal onschadelijk, kunnen ze soms irriteren of ongemak veroorzaken, vooral als ze groot zijn of op een ongemakkelijke locatie zitten.

Behandeling van Wratten/Fibromen

Coagulatie met Tele’way

3D IPL & Laser

Lasertherapie

 

Eczeem is inderdaad een veelvoorkomende huidaandoening die gepaard gaat met ontsteking, jeuk en roodheid van de huid. Hoewel het niet volledig te genezen is, kunnen de symptomen doorgaans wel onder controle worden gehouden. Het gebruik van vochtinbrengende crèmes helpt de huid gehydrateerd te houden en kan de jeuk verminderen. Corticosteroïden worden vaak voorgeschreven om de ontsteking te verminderen en de symptomen te verzachten tijdens opflakkeringen. Bovendien is het vermijden van triggers, zoals bepaalde voedingsmiddelen, allergenen en irriterende stoffen, essentieel om opflakkeringen te minimaliseren. Een combinatie van deze benaderingen en het volgen van een goede huidverzorgingsroutine kan helpen om de impact van eczeem te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

 

Behandeling van Eczeem

Collageenbooster-therapie

Dermaviduals-producten