Over de behandeling

Heeft u last van lijntjes of rimpels, vermoeide huid, huidveroudering? Dan is de behandeling met bindweefselmassage de perfecte behandeling voor u! De behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen en leeftijden.

Bindweefselmassage is de meest natuurlijke manier om huidverbetering te verkrijgen. Deze massagetechniek is begin 1950 ontwikkeld door de Duitse Heilgymnaste Elisabeth Dicke. De behandeling leidt tot aanzienlijke huidverbetering, maar is ook aangenaam en ontspannend. Door de diepe massagetechniek die op het bindweefsel inwerkt, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor er versnelde celdeling ontstaat. Door deze versnelde celdeling wordt het bindweefsel aangezet tot vernieuwing en de daarmee samenhangende versteviging. In dit proces maakt het bindweefsel nieuw collageen en elastische vezels aan. De huid wordt hierdoor voelbaar en zichtbaar steviger. De bindweefselmassage stimuleert ook de doorbloeding en zorgt voor een betere aanvoer van voedingsstoffen.

(Huid)reactie
Na de behandeling treedt de zogenaamde “na-reactie” op. Dit kan bijvoorbeeld een verhoogde gevoeligheid of een ietwat beurs gevoel zijn. Deze reactie is acceptabel wanneer het niet langer aanhoudt dan 24 uur. Naast bovengenoemde reacties kunnen er gevoelens van loomte, slaap en warme, tintelende handen of voeten optreden. Dit zijn zeer positieve en welkome reacties. Het betekent dat er goed op de massage wordt gereageerd. Soms treedt het gevoel op dat men een kater (met stevige hoofdpijn) heeft.

Voor een optimaal resultaat
Het mooiste resultaat wordt verkregen in kuurverband. Na de eerste behandeling merkt en ziet u meteen resultaat! Om dit vast te houden zijn meerdere behandelingen aan te raden. Afhankelijk van de huidconditie zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig.

Advies voor de behandeling
Wij adviseren na de behandeling veel water te drinken, zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Contra indicatie
De behandeling van bindweefselmassage is onder andere niet geschikt voor cliënten met de volgende condities; koorts, hartklachten, bloeddruk problemen, algehele malaise, hemofilie, kwaadaardige tumoren, tijdens de zwangerschap en chronische eczeem.

Consult
Als u de bindweefselmassage behandeling voor het eerst ondergaat, is het advies om voorafgaand aan deze behandeling een consult in te plannen. Tijdens dit consult van 15 minuten wordt de behandeling aan u uitgelegd en aangegeven wat u kunt verwachten. Hierin wordt een huidanalyse gemaakt en een behandelplan opgesteld.

Link hieronder tarieven cosmetische bindweefselmassage en balk rechts neem contact op of afspraak planner

Bindweefselmassage is inzetbaar voor:

  • Verbetering van de huidconditie
  • Stimulering van de doorbloeding van de huid
  • Stressreductie door opheffen van de onderhuidse verklevingen
  • Verbetering van de opname van werkstoffen
  • Nieuwe aanmaak van collageen
  • Bevordering van de celdeling
  • Verbetering van de huidstructuur
  • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens

Duur behandeling
30, 45 of 60 minuten

Aantal behandelingen
Een kuur van 4,6 of 10 behandelingen 1x per week

Afspraak inplannenBekijk tarieven