Microneedling therapie

Dieptevernieuwing voor de huid, zonder de opperhoofd te beschadigen

Hoe werkt het?
Benieuwd hoe Microneedling therapie werkt? Het is een behandelmethode waarvoor we een speciale naaldtechniek gebruiken. Die maakt microscopisch kleine gaatjes in de huid. Ze zijn voor het blote oog onzichtbaar, maar prikkelen de huid om het natuurlijk herstelproces te activeren.

Met de Microneedling therapie maken we onder de huid gecontroleerde micro-beschadigingen. Die prikkeling van het onderhuids bindweefsel stimuleert de huid tot de aanmaak van nieuwe cellen. Collageen en elastieke zorgen op een natuurlijke manier voor het herstel van littekens, rimpels en andere aandoeningen.

Tip: met de Microneedling therapie met onze Dermica GoldPen verbeteren we bovendien tot 1.000x de opname van huidverzorgingsproducten zoals serums en crèmes.

Resultaat
Benieuwd naar de resultaten van onze Microneedling therapie als we gebruik maken van de Dermica GoldPen? De huid krijgt een intensieve boost, waardoor het resultaat al na een paar dagen zichtbaar is.

De huid wordt steviger en zal gladder aanvoelen. Bovendien wordt de huid egaler en krijgt deze een stralende teint. Oneffenheden zoals rimpels en acné verdwijnen en u zal minder las thebben van verstoringen in het pigment (pigmentvlekjes, ouderdomsvlekjes en zinschade).

Tip: voor het optimale resultaat adviseren we een kuur met 4 tot 6 behandelingen.

Microneedling therapie met de Dermica GoldPen
De Dermica GoldPen is wat ons betreft de meest professionele keuze voor Microneedling therapie. Met de automatische verticaal vibrerende naaldjes en de instelbare diepte passen we de behandeling eenvoudig aan uw huidtype en specifieke voorkeuren aan. Bovendien kunnen we zelfs moeilijk bereikbare gebieden behandelen, zoals de delen rond de ogen, lippen en op de neus.

Hygiënische wegwerpnaalden
We maken met de Dermica GoldPen gebruik van hygiënische wegwerpnaalden. Een cartridge daarvoor heeft 11 kleine chirurgisch geslepen naaldjes, die steriel zijn en bovendien hygiënisch worden verpakt.

Zo zorgen we met medische kwaliteit chirurgisch roestvrijstaal met een CE-keuring en ISO-certificering voor een veilige toepassing van de Microneedling therapie.

Dermica Solutions: hoge concentratie werkstoffen
De Microneedling therapie met onze Dermica GoldPen combineren we met de geavanceerde Dermica Solutions. Dat garandeert een hoge concentratie aan actieve werkstoffen, die de effectiviteit van de behandeling verder vergroten.

Met de GoldPen en de Dermica Solutions zorgen we voor de beste combinatie, om diep tot in de lagen van de lederhuid door te dringen. Daar stimuleren we met Microneedling therapie de natuurlijke productie van collageen en elastieke voor een stralende huid.

Behandelprocedure
Voor de behandeling wordt een mix van hyaluronzuur en een geschikte Dermica Solution op uw huid aangebracht, waarna de Dermica Goldpen met roterende beweging over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte varieert van 0,5 mm tot 2,5 mm en is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie.
Bij een diepere, medische behandeling (1,5 mm-2,5 mm) zal de huidspecialist een verdovende crème adviseren.

Na de behandeling
De huid zal er roze/rood uitzien en is huid gevoelig. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. De roodheid vermindert na enkele uren. Bij sommige huidtypen zal dit snel verdwijnen, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanblijven. Het is noodzakelijk om de huid de opvolgende dagen goed te beschermen met een SPF en thuis uw huid te ondersteunen met huidtherapeutische producten. Uw huidspecialist zal u hierover adviseren.

Behandelfrequentie
Het natuurlijk herstelproces (aanmaak van elastine en collageen) dat op gang wordt gebracht is een stapsgewijs proces dat tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld twee tot vier weken worden de resultaten geleidelijk zichtbaar en na 8 weken is de verbetering duidelijk zichtbaar, daarna werkt het proces nog maanden door.
Het aantal te volgen behandelingen hangt af van leeftijd, huidconditie en behandelindicatie. Voor een optimaal resultaat is het van belang om deze behandeling in kuurverband te ondergaan, gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig. In het algemeen geldt hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe sneller u het gewenste resultaat bereikt. Voor een blijvend resultaat is onderhoud raadzaam. Uw Huidspecialist zal u een passend behandelplan adviseren.

Dermica Goldpen behandelmogelijkheden:

 • Algehele huidverbetering
 • Fijne lijntjes
 • Rimpels
 • Huidverslapping
 • Diverse pigmentatie problemen
 • Grove huidstructuur / vergrote poriën
 • Hypertrofische en hypotrofische littekens
 • Acne littekens
 • Brandwonden
 • Striae / striemen
 • Dubbele kin
 • Alopecia/ kaalheid

Aantal behandelingen

 • Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping – gemiddeld 4-6 behandelingen elke 2-4 weken
 • Acne en vergrote poriën – gemiddeld 4-6 behandelingen elke 2-4 weken
 • Pigmentatieproblemen – gemiddeld 3-5 behandelingen elke 2-4 weken
 • Littekens – gemiddeld 3-5 behandelingen elke 6-8 weken
 • Striae/ striemen – gemiddeld 6 behandelingen elke 6-8 weken
Afspraak inplannenBekijk tarieven