Over de behandeling SkinPen – Collageen Inductie Therapie (CIT)

Met de SkinPen – Collageen Inductie Therapie (CIT) vernieuwen we de huid in de diepte, zónder oppervlakteschade en met een minimale downtime. Het is een revolutionaire behandeling, en het eerste FDA-goedgekeurde micro-needling systeem ter wereld.

De FDA (Amerikaanse gezondheidswaakhond) heeft het systeem goedgekeurd voor zowel huidbehandeling als voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Dat betekent dat we de huid op meerdere manieren kunnen behandelen. Dat geldt bijvoorbeeld voor het verstevigen en egaliseren van de huid, door fibroblasten te stimuleren. Die zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen en elastine, zodat de huid zich op natuurlijke wijze zal herstellen. Verder kunnen we hiermee fijne lijntjes verminderen en poriën verfijnen.

De SkinPen is erachter, preciezer en veiliger dan iedere andere behandeling op basis van micro-needling. We stellen de naalddiepte op de naald zelf in, iets dat met geen ander systeem kan. Dat garandeert precies de juiste diepte, om (oppervlakte)schade te voorkomen én de downtime te beperken. Met de SkinPen – Collageen Inductie Therapie (CIT) creëren we bewezen zuivere microkanaaltjes, voor een veilige én effectieve behandeling.

Hoe werkt medische micro-needling?

Medische micro-needling gebruikt heel kleine steriele naaldjes, die vibrerend op de huid terechtkomen. Zo maken we microkanaaltjes in de huid. Met de behandeling activeren we het herstelproces diep in de huid. Dat maakt nieuwe collageen (type 3) en elastine aan. Die combinatie maakt de huid steviger en zorgt voor een meer egale, frisse en stralende huidteint. Medische micro-needling is extra effectief en zorgt voor zichtbaarder resultaten.

Na de behandeling met de SkinPen

Na de behandeling met de SkinPen kan de huid wat roder zijn of warm en prikkelend aanvoelen, afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit. Het gevoel verdwijnt na enkele uren vanzelf. De behandeling heeft een korte herstelperiode.

U ontvangt na de behandeling twee nazorgproducten om het herstel te bevorderen. Dat is gewoon bij de prijs inbegrepen, de producten zijn voor u dus gratis.

U bereikt een optimaal resultaat met de SkinPen – Collageen Inductie Therapie (CIT) na 3 tot 6 behandelingen, met een tussenperiode van steeds 4 weken.

Link hieronder tarieven acne behandeling en balk rechts neem contact op of afspraak planner

Afspraak inplannenBekijk tarieven

Indicaties SkinPen – CIT: is dit voor u geschikt?

We gebruiken de SkinPen – Collageen Inductie Therapie (CIT) voor:

  • (Acné) littekens
  • Fijne lijntjes
  • Pigmentvlekjes (bijvoorbeeld zonbeschadigingen)
  • Doffe huid
  • Grove huidstructuur
  • Striae of striemen
  • Vergrote poriën
  • Verslapte huid

Vergoeding
Bij huidinstituut Roya zijn wij gespecialiseerd in acne behandelingen en hiervoor gediplomeerd via het KWC. Daardoor kan uw behandeling mogelijk vergoed worden door uw ziektekostenverzekering.

Aantal behandelingen

U bereikt een optimaal resultaat met de SkinPen – Collageen Inductie Therapie (CIT) na 3 tot 6 behandelingen, met een tussenperiode van steeds 4 weken.